sábado, 25 de abril de 2015

Com era la religió d'aquesta època?


Quina era la religió dels romans?

La religió romana consistia, igual que entre els grecs, més en un conjunt de cultes que en un cos de doctrines. Hi havia dues classes de cultes: els de la llar, que unien estretament a la família, i els públics, que estimulaven el patriotisme i el respecte a l'Estat. En l'època imperial s'afegiria el culte a l'emperador. En termes generals, es tractava d'una religió tolerant cap a totes les religions estrangeres, doncs els romans van acollir a déus grecs, egipcis, etc. També era una religió contractual, doncs les pregàries i ofrenes es feien a manera de pacte amb els déus. Una característica era l'ofrena de sacrificis d'animals als seus déus. A més a més, ells també tenian els seus sacerdots com tenim actualment.



     Luperca és el nom de la lloba que segons la mitologia va alletar a Ròmul i Remo quan aquests van ser manats matar pel rei Amulio.



Els primers romans rendien culte a forces i éssers sobrenaturals de caràcter indefinit  com a Flora, Faune, etc. Algun de l'habitatge familiar  va ser Nundina (deessa del naixement i desenvolupament del home) i déus del culte públic com Júpiter (pare de déus i homes), Juno (
deessa del matrimoni i reina dels déus), Minerva (deesa de la saviesa i les arts) i Mart (déu de la guerra).



Júpiter, pare de tots els déus romans i de tots els homes.

Quin llegat material ens va deixar la religió de l'imperi romà?

Entre els edificis mes importants de les ciutats romanes estaven els temples, on es rendia culte als déus.
Igual que als grecs als romans els importava l'exterior del temple ja que al seu interior on es trobava la imatge del déu o la deessa a escultures i figures, només podien entrar els sacerdots. 
Davant dels temples els romans rendien culte als seus déus i els demanaven solució a tots els seus problemes. També consultaven allí sobre el seu futur.
El temple principal de les ciutats romanes normalment estava dedicat a Júpiter, Juno i Minerva.



Temple romà de Diana (Mérida, Espanya)




Panteó d'Agripa (Roma, Itàlia)


Creus que s'ha continuat la tradició de rendir culte als déus en llocs com temples a l'actualitat?




Catedral de León (Espanya)

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

Blogroll